Altijd druk, is dat waarvoor God je adem geeft?

Ben jij altijd druk? En heb je nergens tijd voor?

Altijd druk zijn, nergens tijd voor hebben, is dat hoe jouw leven eruit ziet? Je hebt het gevoel geen keuze te hebben en je zit klem in alles wat moet. Je gaat maar door, dag in dag uit. Alles komt op je af. Je agenda staat vol, lijstje hier, lijstje daar, met van alles wat moet gebeuren. Je leven lijkt meer overleven in plaats van echt leven. Terwijl je zo je best doet en druk bezig bent, vraag je je dan ook wel eens af, is dit waarvoor God jou leven geeft?

Het is een uitdaging om te leven vanuit rust, in vertrouwen en om echte vreugde te vinden. Je wilt graag genieten van de dingen, maar hebt daar nu nog geen tijd voor. Eerst…., en dan… en dan… en als er tijd over is…..

Zo druk, steeds bezig en toch het gevoel van verloren tijd.

Alles wat moet vult je leven, je werk, schermen, eten, drinken, je mailbox, huishouden, afspraken en ga zo maar door. Het voelt of het allemaal moet en het lijkt dat je goed bezig bent. Maar als je er nu eens bij stil staat en over nadenkt, wat is de vrucht in je leven van al dit druk zijn? Het kan maar zo dat dit onrust is, stress, geen tijd, rust en ruimte om te genieten. Als je achterom kijkt, kun je zomaar het gevoel hebben van verloren tijd. Wie heb jij echt liefde gegeven? Wie of wat heb jij jouw tijd en aandacht gegeven? Is altijd druk bezig zijn waarvoor jij op aarde bent? Is dit wat jij wil in contacten, in relaties, op je werk, waar of in welke rol ook maar? Wat is het, wat er echt toe doet?

Heb je het te druk en geen tijd? Ga dan genieten en je zult ontdekken dat er rust en ruimte ontstaat.

Ben jij ook zo druk, maar verlangt je ernaar echt te kunnen leven en te genieten van het leven? Verlang jij erna om een leven vol waarde en betekenis te leven? Ik heb ontdekt dat je het om mag draaien. Een leven van waarde en betekenis vind je niet in alleen maar doen wat moet. Niet pas genieten wanneer er tijd, rust en ruimte overblijf. Maar juist door jezelf te oefenen in de kunst van genieten, zul je ontdekken dat er rust en ruimte ontstaat. Waardoor je leven een leven van betekenis en waarde zal worden.

Mailboxen blijven vol stromen, informatie blijft op je af komen, je werk gaat maar door, mensen vragen. De wasmachine is nog niet klaar of er zit alweer nieuwe was in de mand en ga zo maar door. Zolang jij je blijft richten op alles wat moet, op alles wat ook nog kan en alles wat op je af komt, zul je nooit klaar zijn. Draai het nu eens om en begin in rust, begin met te genieten van wat God jou geeft. Ontvang van Hem de tijd, rust en ruimte.

Wat doe jij met dit moment wat je krijgt van je Schepper?

Ervaar jij de rust en ruimte om te kiezen wat je doet?

Stop met altijd druk zijn, ontvang van God de tijd.

Stop met alles in de tijd proberen te proppen. God geeft aan ons mensen allemaal evenveel tijd. 24 uur in een dag, 7 dagen in de week. Of je kind bent, of je op kantoor werkt, of je voor de klas staat, of je werkt in de zorg, of je directeur bent, een bedrijf te runnen hebt of verantwoordelijkheden hebt in wereldproblematiek. Allemaal krijgen we van God evenveel tijd.

De vraag is alleen wat doe jij met de tijd die jij krijgt? Elk jaar, elke nieuwe dag, elk uur dat jij van God krijgt, wat doe je ermee? Welke keuzes maak je hierin? Welke prioriteiten stel jij?

Voor alles wat gebeurt is er een uur, een tijd voor alles wat er is onder de hemel. 

Prediker 3:1

Ben jij op aarde om altijd druk te zijn? Waarvoor leef jij?

Waarvoor heeft God jou geschapen? Wat is de waarde, zin en betekenis van jouw leven? Waarvoor ben jij hier op aarde? Is dat om altijd druk te zijn, altijd bezig? Ik kom zoveel mensen tegen die moe zijn van alles wat moet of wat iemand denkt dat moet. Mensen die op zoek zijn naar tijd, rust en ruimte maar die toch door blijven gaan. Zoveel mensen hebben het gevoel dat ze te veel, te weinig of niet goed genoeg zijn of doen. Je blijft maar bezig om zo het beste er van te maken. Maar is dit nu wat waarde geeft aan je leven? Is dit waarom jij op aarde bent?

Waarvoor ben jij hier op aarde?

Waarvoor leef jij?

Wat is het waarom jij altijd zo druk bent?

Waarom ben jij altijd zo druk? En waarom heb jij nergens tijd voor? Kijk eens in de spiegel. Wat zit er onder? Waarom blijf jij altijd bezig, waarom ben jij nooit klaar? Vaak zitten er bewust of onbewust gedachten onder, dit kunnen bijvoorbeeld negatieve gedachten zijn over jezelf. Altijd bezig zijn kan ten diepste een zoektocht zijn naar bevestiging, naar goedkeuring. Een zoektocht naar goed genoeg zijn voor de ander. Maar ook ‘er altijd voor de ander willen zijn’ of ‘geen nee durven zeggen’ kunnen de wortels zijn van ‘altijd druk zijn’.

Vergeefs is het dat je vroeg opstaat, je laat te ruste legt, je aftobt voor wat brood – Hij geeft het zijn lieveling in de slaap.

Psalm 127:2

genieten onderweg

Wat doe jij onderweg op jouw levensreis?

Is dat altijd druk zijn met alles wat ‘moet’?

Is dat waarvoor jij hier op aarde bent?

God geeft ons het leven en tijd in overvloed.

Onderweg op mijn levensreis leer ik steeds meer dat ik niet altijd druk hoeft te zijn, dat ik mijn bestaan in dit leven niet zelf hoef te verdienen. Je mag je waarde, doel en de zin van het leven ontvangen van en in God onze Schepper en Vader. Jouw leven hoeft geen overleven te zijn. Jij mag leven! Een leven vanuit rust en ruimte. Een leven vanuit de overvloed die God ons geeft. Omdat God zelf het is die ons de tijd geeft. Hij was het die ons schiep, die ons de adem geeft. Hij is het die jou deze dag geeft, dit moment.

Stop met altijd druk zijn, ontvang je adem om God te danken.

Laten we ons hart en handen openen om Gods Liefde te ontvangen. Wees je bewust dat het ook Gods liefde is dat jij nu dit moment leeft, dat je deze dag, deze tijd krijgt, dat jouw hart klopt en je adem hebt om te leven. Terwijl ik dit schrijf moet ik denken aan het lied van de psalmen voor nu. ‘God ik adem om van U te zingen. Alle dagen zing ik, dank op dank. Groter bent U, dan in duizend levens een mens bevatten kan.’

Adem om van God te zingen. Zingen kan letterlijk, maar zou dit zingen ook niet ons ‘danken’ kunnen zijn? Danken door bewust te ontvangen wat de Gever ons geeft. Kijk eens om je heen, wat zie je, wat heb jij, waar geniet jij van? Zie je het, merk je het op? Of ben je zo druk met van alles en nog meer……? Hij toont ons Zijn grote Liefde. Laten wij stoppen met altijd druk zijn en onze adem, ons leven, onze tijd die we krijgen gebruiken als een danklied aan Hem. Wat een vreugde om zo te mogen leven!

Stop met altijd druk zijn, zodat Gods vrucht kan groeien.

Altijd druk zijn, maakt leeg, moe, gestrest en ontevreden. Genieten geeft energie en vreugde. Genieten laat je voelen dat je leeft. Genieten is Gods liefde, Zijn koestering ontvangen. Hoeveel tijd, rust en ruimte neem jij hiervoor? Geniet jij van het leven, de tijd die God je geeft?

En weet je wat zo mooi is? Hoe vaker je stopt met altijd druk zijn en durft te ontvangen, te genieten van wat God geeft. Hoe voller jij zult worden. Vol van liefde en rust. Hoe voller je wordt, hoe meer je gaat overstromen. Hoe meer jij durft te ontvangen van Gods liefde, Zijn tijd en vanuit rust durft te leven, des te meer vrucht zul je dragen voor de mensen om je heen. Vrucht van Gods liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Wat prachtig mooi is dat. Open maar je handen en ontvang de tijd die God jou geeft, geniet ervan.

God, ik adem om van U te zingen. Alle dagen zing ik, dank op dank. Groter bent U, dan in duizend levens een mens bevatten kan.

Wat U doet, gaat elke taal te boven, maar erover zwijgen wil ik niet. Uw rechtvaardigheid wil ik bezingen, Uw goedheid met dit lied, dit lied.

Hij vergeeft, Hij vergeeft, veegt weg wat wij verkeerd doen.

In Zijn liefde blijft Hij dichtbij, dichtbij al Zijn mensen, dichtbij alles wat Hij leven gaf.

Al wat adem kreeg en levenskrachten dankt U dat het U als koning kent. Laten alle landen van de aarde beseffen wie U bent.

En als iemand valt of door het leven kromgebogen wordt, dan helpt de Heer. Alle mensen die Hem kennen, weten: God is er altijd weer, steeds weer.

Wat Hij doet, wat Hij doet, toont ons Zijn grote liefde.

Roep Hem, roep maar, Hij zal er zijn. Hij geeft antwoord, Hij beschermt je. Pak Zijn hand, dan val je niet.

Van Zijn liefde zal ik blijven zingen, alle dagen zing ik Hem mijn dank. God, ik adem om van U te zingen, ik zing mijn leven lang.

Psalm 145 (psalmen voor nu)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ja, ik wil graag nieuwe berichten in mijn mail ontvangen

>